vloer afdekken met Malervlies

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

De ideale aanhanger voor schilders
Sigma verf kopen

De vloer afdekken voordat je gaat schilderen

Voordat je gaat schilderen is het belangrijk dat je het schilderwerk afplakt. Voor het meeste afplakwerk gebruik je schilderstape. Door af te plakken krijg je mooie strakke lijnen en komt de verf enkel waar jij dat wilt. Ook de vloer wil je beschermen. De vloer afplakken is niet ideaal. De vloer afdekken is een praktische oplossing. Dit kun je doen met een stucloper maar beter nog met Malervlies. Dit is een soort tapijten vloerzeil. Malervlies wordt ook wel een afdekvlies of schildersvlies (schilders fleece) genoemd.

#Schildertip: Vloer afdekken met Malervlies

Ga naar Schilderpret op YouTube

Afdekken met Malervlies

vloer afdekken

Malervlies

De meest duurzame oplossing om de vloer af te dekken is om éénmalig Malervlies aan te schaffen. Malervlies is een soort rol tapijt van niet gevlochten vezels. De kleur van Malervlies is donker grijs. Malervlies is vervaardigd uit vezels. (gerecyclede kleding) Malervlies is absorberend en bovendien chemisch resistent. Het vloerzeil heeft een plastic film aan de onderzijde. Hierdoor kan er geen vloeistof doorlekken op de vloer. Ook zorgt de plastic folie aan de onderzijde dat het “vloerzeil” grip heeft en niet snel verschuift. Wanneer je klaar bent met schilderen wacht je tot geknoeide verf droog is, je rolt het vloerzeil op en voila, je zet het in de schuur tot de volgende schilderbeurt. Malervlies is ook een benaming voor vliesbehang. Let dus op dat je wel het juiste product kiest.

Meer mogelijkheden

Je kunt de vloer op tal van wijze afdekken. Of je dit nu doet met kranten, plastic afdekzeil, folie of een oude rol tapijt/vinylzeil.
Behalve dat genoemde niet ideaal zijn is het ook niet milieubewust. Malervlies is speciaal vervaardigd als hulpmiddel voor bij het schoonmaken en schilderen. De aanschaf is in principe éénmalig en is dus duurzaam.

De ideale aanhanger voor schilders
Sigma verf kopen