Verf op een vloer met vloerverwarming

door Piet de Vries | Geupdate op:  20 maart 2019

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Wanneer je een vloer met vloerverwarming gaat verven, gebruik dan een hittebestendige verf.

Wat komt er kijken bij het plaatsen van elektrische vloerverwarming?

Ga je verbouwen of verhuizen naar een nieuwe woning en denk je er aan om een elektrische vloer te laten plaatsen? Er is dan een hoop waar je aan moet denken, zoals wat er allemaal moet gebeuren, wat het mag kosten en wie je er voor nodig hebt. Als je geen handige klusser bent dan ben je al snel afhankelijk van professionals. Elektrische vloerverwarming plaats je niet zomaar en de vloer wellicht ook niet. Kun je het schilderwerk misschien ook beter aan een vakman overlaten? Dit zijn allemaal dingen waar je over na moet denken.

Zelf vloerverwarming aanleggen of uitbesteden?

Bij het plaatsen van elektrische vloerverwarming dien je rekening te houden met een aantal zaken. Het is van belang om eerst te weten wat voor vloer erover heen komt te liggen, zodat de juiste elektrische vloerverwarming gekozen kan worden. Aan de hand daarvan wordt er bepaald hoe diep de vloerverwarming geplaatst moet worden. Om er voor te zorgen dat het niet te lang duurt voordat de woning verwarmd is, moet dit dan ook goed gebeuren. Verder gebruiken deskundige leggers van elektrische vloerverwarming controle apparatuur, zodat de vloerverwarming niet beschadigd raakt tijdens of vóór het leggen van de vloer. Je dient dus rekening te houden met een aantal cruciale factoren om op de juiste manier elektrische vloerverwarming te plaatsen.

Verschillende vloeren

Waar wil je precies vloerverwarming? Wil je het in de woonkamer, badkamer, slaapkamers of misschien wel in het hele huis? In een badkamer liggen vaak tegels, maar in een woonkamer ligt weer vaker laminaat. Zoals eerder besproken dien je bij verschillende vloeren rekening te houden met een aantal zaken, zoals de diepte en de bescherming van de vloerverwarming, maar ook de isolatie is een punt waarbij stil gestaan moet worden. Bij elke vloer dient er dus een andere werkwijze gehanteerd te worden. Je kunt dit natuurlijk zelf proberen uit te zoeken, maar er zijn ook bedrijven met veel ervaring die elektrische vloerverwarming in je woning kunnen plaatsen.

Belangrijk om over na te denken

Voordat je vloerverwarming laat plaatsen, bepaal je dus eerst bepaald welke vloeren er in je huis komen te liggen. Echter is er nog iets belangrijks om over na te denken, namelijk het schilderwerk in huis. Voordat de vloeren worden gelegd, is het verstandig om er eerst voor te zorgen dat de plafonds en muren helemaal klaar zijn. Het zou immers zonde zijn als er verf op de nieuwe vloer terecht komt.

Nadat je hebt uitgezocht welke kleuren de muren en plafonds krijgen, neem je de beslissing om het zelf te doen of om het uit te uitbesteden. Indien je geen klusser bent of gewoonweg geen tijd hebt, kun je er voor kiezen om een vakkundige schilder in te huren. Vooral als ook het schilderwerk buiten, zoals houtwerk of muren gedaan moet worden. Het kan dan een slimme keuze zijn om het over te laten aan een vakman. Mocht je zelf graag het schilderwerk willen doen, lees je dan eerst goed in op bijvoorbeeld websites van ervaren schilders of een forum over schilderen.

Welke afplaktape te gebruiken? x
Welke afplaktape te gebruiken?

Kortom, er is veel om over na te denken wanneer je elektrische vloerverwarming in je woning wilt, maar met hulp van de juiste experts zorg je er voor dat je niets over het hoofd ziet en dat je tevreden bent met het eindresultaat.

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.