Advies van een schilder nodig? Vraag het een vakman!

Kan ik je ergens mee helpen?

Hallo, ik ben Piet de Vries, auteur van Schilderpret en schilder van beroep. Kun je iets niet vinden via de kluswijzer of heb je een vraag? Onderaan deze pagina kun je mij een vraag stellen. Ik ben al zo'n 25 jaar schilder en deel graag mijn kennis met je. Ik probeer dagelijks antwoord te geven op al je vragen.

Vragen aan bezoekers

Wil je graag een second opinion of vind je het leuk om iets met Schilderpret bezoekers te delen? Registreer je nu op het Schilderpret forum! Hier kun je vragen stellen en discussiëren met andere schilders. Deel je project, fotoverslag of promoot gratis je schildersbedrijf.

Succes!

Piet

Delen wordt gewaardeerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vragen aan Piet 185

 1. Beste Piet,

  Wat een handige informatie over het beitsen van geïmpregneerd hout. Ik heb er nog een vraag over:
  Als je het hout hebt geschuurd, hoe snel moet je dan beitsen? Is het erg als er bijv. 2 weken tussen het schuren en beitsen zit? De beschermlaag is dan immers weggeschuurd en het weer kan er dan bij.
  Groet
  Ghislaine

  1. Post
   Author
 2. hoi wat ik graag zou willen weten is dit ik heb mijn eet kamer tafel geschuurd helemaal kaal erg veel werk, nu wil ik hem grrag schilderen, met krijtverf maakt het iets uit wat voor soort krijtverf en wat moet ik er overheen doen vernis of was?
  om de tafel te beschermen, bij gebruik vast bedankt en weet u een goede krijtverf? en waarom is sommige boenwas blank en andere in kleur zodat de kleur van de krijtverf weer veranderd is zo verwarend bedankt

  1. Post
   Author