Vraag het Piet

Kan ik je ergens mee helpen?

Hallo, ik ben Piet de Vries, auteur van Schilderpret en schilder van beroep. Kun je iets niet vinden via de kluswijzer of heb je een andere vraag? Op deze pagina kun je mij een vraag stellen. Ik ben al zo'n 25 jaar schilder en deel graag mijn kennis met je. Ik probeer dagelijks antwoord te geven op al je vragen.

Vragen aan bezoekers

Wil je graag een second opinion of vindt je het leuk om iets met Schilderpret bezoekers te delen? Je kunt er ook voor kiezen om te discussiëren op het Schilderpret forum. Hier kun je vragen stellen aan bezoekers en je project-/foto's delen.

Succes!

Piet

Vraag het Piet
4.8 (95.71%) van 70 Beoordelingen

Vragen aan Piet 176

 1. Hey. Gamal Carparol is sterke verf,gebruik vaak in de industrie voor machines, vooraf goed ontvetten licht opschuren en snel werken carparol droogt heel snel.

  Piet bedankt voor antwoord. Gr Ad

 2. Hoi Piet, het advies voor het schilderen van betonplex geld dit voor beide zijde..?

  Ik zie namelijk dat een kant glad is en de andere kant grover is.

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Beste Piet,
  Ik heb het hout van de keukenbar kaal geschuurd met een schuurmachine. De bar was wit geverfd en ik wil graag de kleur van het oorspronkelijke hout laten zien en bijvoorbeeld gekookte lijnolie erop doen. Nu zit er in honderden kleine nerfjes nog steeds heel dunne streepjes witte verf. Hoe krijg ik dit nog weg?
  Nog meer kracht gebruiken met het schuren, een afbijtmiddel, of iets anders?
  Dank je wel alvast.

  1. Post
   Author
 4. Beste Piet,
  Hoe kan ik zonder af te plakken strak een kozijn schilderen, het gaat om de het latje langs het raam inclusief de afkitrand. Dus hoe raak ik niet het raam.
  Dank je wel.

  1. Post
   Author

   Hallo daisy

   Ik heb hier een trucje voor.
   Als je naar mijn YouTube gaat ga je daar zoeken naar : kozijnen schilderen met een truc.

   Veel plezier
   Piet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *