Waarom kiezen voor renovlies behang?

door Piet de Vries | Geupdate op:  29 oktober 2017

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Renovlies behang

Ga je verhuizen of je huis helemaal omgooien. En je kan niet kiezen tussen renovlies en glasvezelbehang dan moet je dit artikel lezen. Dit helpt je bij het maken van een keuze.

 

Wat is renovlies behang?

Is een goed alternatief voor je oude muren weer helemaal strak en nieuw eruit te laten zien. De afkorting van Renovlies is: renovatievlies. Renovlies wordt aangebracht op een kale muur. Kleine oneffenheden, gaatjes en scheurtjes worden zonder moeite weg gewerkt met renovlies behang. En zo ziet je muur er weer helemaal als nieuw uit. Onze specialiste willen je graag helpen bij het plaatsen van renovlies behang.

 

Renovlies of glasvezelbehang?

Glasvezelbehang is veel breder en is moeilijk om op sommige plekken te plaatsen maar ze hebben wel veel keuze uit verschillende soorten en het is overschilder baar. Maar ook zijn er veel mensen die allergisch zijn voor glasvezelbehang en ook slechter voor het milieu. En bij renovlies behang komt dit veel minder voor. Bij renovlies behang heb je meer keuze uit modellen. Bij glasvezel gehang heb je dit weer minder.

 

Voor- en nadelen

Renovlies is 30% goedkoper dan dat je, je muur laat stucen. En het gaat ook nog veel sneller en ook hetzelfde resultaat. Als je een muur hebt met veel oneffenheden dan zie je het met renovlies helemaal niet meer. En je hebt ook minder verf daardoor nodig dus ook minder lagen daarnaast bespaar je ook nog is geld omdat je minder verf hoeft te kopen en ook geen primer hoeft aan te schaffen dit zou voor de verf moeten. Want hoe meer lagen je doet hoe minder snel het opdroogt maar in dit geval hoef je niet veel te doen en is het zo opgedroogd waardoor je veel sneller eindresultaat hebt.

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.