Werkwijze en tips behang verwijderen

door Piet de Vries | Geupdate op:  5 april 2020

De beste schildertips & acties direct in je mailbox?

Schrijf je in en ontvang als eerste mail ons gratis ebook "schildertechnieken in je huis"

We zullen je email adres alleen gebruiken voor deze nieuwsbrief en respecteren jouw privacy

Ik schrijf deze artikelen met veel plezier voor mijn lezers, jullie. Ik accepteer geen betaling voor het schrijven van reviews, mijn mening over producten is die van mijzelf, maar als je mijn aanbevelingen nuttig vindt en je uiteindelijk iets koopt via een van de links kan ik daar mogelijk een commissie over ontvangen. Meer informatie
Wil je nog meer gratis advies krijgen? Ontvang een aantal vrijblijvende en gratis offertes van onze collega schilders:

Wil je je huis een make-over geven met mooi, nieuw behang? Dan doe je er goed aan het oude behang er eerst af te halen. Behang verwijderen is vrij simpel maar kost wel wat tijd. Zeker omdat het precies moet gebeuren. Doe je dat niet, dan zul je de oude behangresten namelijk door het nieuwe behang of door de verf heen gaan zien, en dat staat niet netjes. Er zijn verschillende methodes die toegepast kunnen worden om behang te verwijderen die we in dit artikel zullen bespreken.

Stappenplan voor het behang verwijderen

Als je behangpapier met water gaat verwijderen doe je er goed aan de vloer goed af te schermen en eventuele meubels te verschuiven of af te dekken. Dit natuurlijk om waterschade te voorkomen. Ook doe je er goed aan de zekeringen af te zetten van de elektriciteit in de ruimte waar je bezig bent.

Benodigdheden

Veel spullen heb je niet nodig wanneer je het behang van de muren af wilt halen. Onderstaand vind je een overzicht van de spullen die hierbij onmisbaar zijn:

Nog enkele tips

Wanneer je bezig bent met het behang verwijderen zul je merken dat je al snel last krijgt van je armen. Dit komt omdat je veelal boven je hoofd werkt. Probeer dit dan ook zoveel mogelijk af te wisselen dit kan bijvoorbeeld door onderaan verder te gaan en eventueel op de grond te gaan zitten.

Ook krijg je waarschijnlijk veel last van water dat via je arm naar beneden gaat. Dit kan erg vervelend zijn maar is makkelijk op te lossen. Door een handdoek om je arm te spannen heb je hier geen last meer van. De handdoek neemt namelijk al het water op, zodat jij uiteindelijk niet helemaal doorweekt bent. Probeer daarnaast om ook telkens van boven naar beneden te werken.

 

Welkom bij Schilderpret, het blog gestart door Piet de Vries, ruim 25 jaar schilder van beroep. Schilderpret was gestart om mensen te adviseren bij het schilderen in en om het huis. Op dit blog deel ik schildertips en ervaring.