Woonkamer verven, een update voor je living

Piet de Vries Schildertips & Verfadvies

Muur sauzen
Siliconenkit, waterdicht afwerken in een handomdraai

Woonkamer verven


Ga naar Schilderpret op YouTube

Woonkamer verven hoe doe je dat en welke verandering je met woonkamer verven kunt creëren.

Een woonkamer verven doe je omdat je muren en plafond er niet meer fris uitzien of je wilt een totale andere interieur. Welke inrichting je ook kiest, speel het kleurenspel volgens jouw regels. Alleen zo past je huis bij wie je bent. Wil je het lichter, kleurrijker of gezinsvriendelijker? Prima. Hou je van sober? Aan jou de keus. Er is slechts 1 manier om je interieur kleur te geven: jouw manier. Ga op zoek naar wat jij mooi vind. Probeer iets uit.Wil je alleen het de woonkamer verven om op te frissen kies dan een niet te dure muurverf die daar geschikt voor is.

Woonkamer verven, begint bij het plafond.

Histor Monodek Muurverf - 10 liter - Wit

Met een woonkamer verven begin je met het plafond schilderen. De kleur die je op het plafond aanbrengt is afhankelijk van de hoogte van je plafond. Is je plafond standaard 260 cm zou ik kiezen voor een lichte kleur, het liefst wit. Hiermee vergroot je namelijk het oppervlak. Heb je echt een hoog pafond, zeg maar 4 a 5 meter dan kun je voor een donkere kleur kiezen. Wil je meer met woonkamer verven een groter gevoel krijgen, dan is het beter om de hele kamer in dezelfde lichte kleur te gaan schilderen. Als je een lichte kleur kiest dan passen je meubels daar altijd bij. Wil je de muren een beetje naar je toe trekken kies dan voor heldere en felle kleuren. Als je het plafond gaat schilderen controleer eerst als je plafond niet met kalk is geverfd. Dit doe je door een met een natte doek over het plafond te gaan. Geeft deze af dan heb je hiermee te maken. Controleer dan of het niet los zit. Zit het wel los dan moet je alles afsteken en daarna met een voorstrijk behandelen. Heeft de kalklaag nog een goed hechting dan hoef je alleen maar voor te strijken. Wanneer je met woonkamer verven ook de kozijnen en radiatoren wilt schilderen zal je deze eerst moet doen. Immers bij het schuren komt stof vrij en als je wanden en plafond al gereed zijn komt daar stof in en dat zou zonde zijn! De volgorde bij woon kamer verven is dan als volgt: alle houtwerk ontvetten, schuren en aflakken. Daarna het plafond verven en als laatste de muren. Ga je het plafond en de muren in 1 kleur doen, dan kun je dit in 1 dag doen. Ga je de muren een ander accent geven dan doe je dit de tweede dag in verband met het afplakken van de tape om rechte lijnen te krijgen.

Wie heeft er zijn woonkamer zelf wel eens totaal veranderd? Ik ben zeer benieuwd! Laat het me weten door een leuke reactie achter te laten onder dit artikel woonkamer verven.

BVD.

Piet de Vries

Muur sauzen
Siliconenkit, waterdicht afwerken in een handomdraai